La vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants als instituts públics d’ESO, Batxillerat i FP ha tingut una participació desigual, que varia del 10 al 70% segons la demarcació, en base a les dades facilitades pel Departament d’Educació. Així, on la jornada ha tingut més seguiment ha estat a Tarragona i les Terres de l’Ebre, amb percentatges de seguiment del 60 al 70%. A la ciutat de Barcelona un 65% dels alumnes han seguit la vaga, al Baix Llobregat un 53%, al Vallès Occidental un 44%, al Maresme i el Vallès Oriental un 15%, a la Catalunya Central un 28% i a la resta de les comarques de Barcelona, un 36%. Girona ha estat la demarcació amb menys participació, un 10%, mentre que a Lleida l’han seguit un 19%.
Segons Ensenyament, a primer i segon curs d’ESO les classes s’han desenvolupat amb normalitat, però la vaga ha afectat els cursos de tercer i quart d’ESO, Batxillerat i FP.
La vaga ha estat convocada pel Sindicat d’Estudiants a tot l’estat, però a Catalunya no ha estat secundada per sindicats com l’SEPC, l’AEP o l’AJEC. Els convocants xifren el seguiment en més del 90%. Els vaguistes han organitzat piquets informatius en mercats, centres de salut, places, transports públics, en contra de la LOMCE, la LEC i el decret de plantilles, i a favor de l’augment de beques, la disminució del preu de les matrícules universitàries.
En canvi, la vaga no ha tingut pràcticament gairebé cap repercussió a les universitats, segons han explicat fonts de dos dels principals centres, la UAB i la UB. Malgrat això, el Sindicat d’Estudiants assegura que la participació ha estat del 70%.